نمایشگاه خدمات لجستیک و تکنولوژی های درون ساختاری در دبی برگزار می شود
1403-03-21پکیج دوره های لجستیک بندری (دوره 73)
1403-03-21انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران در نظر دارد بمنظور بررسی فرصتهای تجاری، لجستیکی و مذاکره با دستاندرکاران حوزه تجارت و لجستیک، بازدید از امکانات بنادر آکتائو و کوریک هیئت تجاری به کشور قزاقستان اعزام کند.
به همین منظور نامه ای با مضمون ذیل به شرکت های تابعه ارسال گردیده که در ادامه مشاهده می نمایید:
مديران محترم شركتهای كشتيرانی ،نماينده كشتيرانی ، خدمات بندری و … عضو
با سلام
احتراما در نظر است هیئتی متشکل از مدیران و کارشناسان شرکتهای عضو انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران در بازه زمانی دهه آخر تیر ماه سال جاری (حدفاصل ۲۰ الی ۳۰ تیرماه) بمنظور بررسی فرصتهای تجاری، لجستیکی و مذاکره با دستاندرکاران حوزه تجارت و لجستیک، بازدید از امکانات بنادر آکتائو و کوریک به کشور قزاقستان اعزام گردد. لذا از آن دسته از اعضاء مکرم که تمایل به حضور در این سفر تجاری دارند خواهشمند است حداکثر تا مورخ ۰۵/۰۴/۱۴۰۳ تقاضای حضور در سفر مزبور و نماینده مورد نظر را رسما از طریق ایمیل info@saoi.ir به انجمن معرفی نمایند.
بدیهی است مدت زمان سفر حداکثر ۵ روز و متعاقبا شرایط به استحضار خواهد رسید. همچنین در صورت نیاز به کسب اطلاعات تکمیلی خواهشمند است با واحد روابط عمومی انجمن تماس حاصل گردد.
اطلاعاتی درباره اهمیت جغرافیایی قزاقستان ، بنادر آکتائو و کوریک:
با توجه به اهمیت جغرافیایی قزاقستان و همسایگی این کشور با اقتصادهای بزرگی همچون چین و روسیه و همچنین سرمایهگذاری بیش از ۳۰ میلیارد دلاری در حوزه حمل و نقل و لجستیک طی ۱۰ سال گذشته، قزاقستان به عنوان یکی از مقاصد جذاب برای فعالان حوزه حمل و نقل تبدیل شده است. قزاقستان نهمین کشور وسیع جهان در مسیر ۱۱ کریدور بینالمللی مختلف قرار گرفته است، از این رو برنامهریزی گستردهای را جهت توسعه زیرساختهای خود در انواع شقوق حمل و نقل ریلی، جادهای و دریایی انجام داده است تا این کشور را به عنوان یکی از بازیگران تعیینکننده در بازار حمل و نقل کالا در مسیر شرق به غرب و شمال به جنوب معرفی نماید. این برنامهریزی شامل افزایش ظرفیت بنادر این کشور به میزان ۳۰ میلیون تن و افزایش ظرفیت کانتینری به بیش از ۳۰۰,۰۰۰ TEU طی پنج سال آتی بوده است.
1. بندر آکتائو:
بندر آکتائو یکی از مهمترین بنادر قزاقستان است که در ساحل شرقی دریای کاسپین واقع شده است. این بندر به عنوان یک دروازه مهم برای تجارت و ترانزیت کالاها به کشورها و مناطق مختلف از جمله آسیای مرکزیو چین شناخته میشود. بندر آکتائو دارای امکانات مدرن بندری و لجستیکی از جمله اسکلههای پیشرفته، انبارهای ذخیرهسازی و تسهیلات حمل و نقل است که امکان حمل و نقل سریع و ایمن کالاها را فراهم میکند.
2. بندر کوریک:
بندر کوریک نیز یکی دیگر از بنادر مهم قزاقستان است که در نزدیکی بندر آکتائو واقع شده است. این بندر نیز در ساحل دریای کاسپین قرار دارد و نقش مهمی در تجارت منطقهای و بینالمللی ایفا میکند. بندر کوریک به ویژه در زمینه حمل و نقل نفت و گاز و محصولات پتروشیمی فعالیت دارد و دارای تجهیزات و زیرساختهای پیشرفته برای بارگیری و تخلیه این محصولات است.
مزیت های عملیاتی بنادر قزاقستان
1. حمل کانتینرهای از چین
حمل ریلی از چین به بندر آکتائو و سپس حمل دریایی به بندر کاسپین، از جمله بهینهترین روش حمل و نقل ترکیبی برای حمل کانتینر.
2. حمل غلات از چین
حمل غلات از بندر آکتائو بشیوه دریایی به بنادر امیرآباد، نوشهر و انزلی.
3. حمل کانتینر و اتومبیل ترانزیتی
حمل کانتینر و اتومبیل از بنادر انزلی، کاسپین، نوشهر و امیرآباد به قزاقستان از طریق بندر آکتائو، فرصتی برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای حمل و نقل است.
4. آشنائی با موقعیت جغرافیایی و ظرفیتهای مختلف کشور قزاقستان
5. ایجاد ارتباط بین تجار و فعالان دریایی و بندری با مراکز لجستیک کشور قزاقستان بهویژه بندر آکتائو
6. بررسی امکان تجارت و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف قزاقستان با توجه به ظرفیت بالای منابع طبیعی آن
7. بررسی امکان بهرهگیری از خاک سرزمینی قزاقستان جهت دسترسی به اقتصادهای بزرگی همچون چین و روسیه
امید است با حضور در این سفر تجاری، فرصتهای جدیدی برای همکاریهای تجاری و توسعه روابط اقتصادی میان شرکتهای عضو انجمن و شرکای تجاری قزاقستان فراهم گردد.